Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, July 27, 2016

Happy Birthday To Me !!! (27072016)

Happy Birthday, Fatiiiinnn ~!!!!!!!!


Malam ni, pas Isya, Kak Yati ajak sambut birthday sama2...
Mula2 ingat mau makan burger gerai tepi jalan tu jaa...
Tp bila dengar perut mula merengek2, rasa kasian la pulak, ehehehee...
Maka, sy pun ajak K.Yati utk cari makan yg berat2..
Jauh2 hari lagi teringin mau makan di Murni yg baru buka dkt rumah tu,
branch Kelana Jaya...
Kedai tu sudah byk  kali ganti restoran, mesti x laku....
Mula2 mamak, pastu Thai, msh juga lingkup...
Last2 Murni yg ganti, hambek kau... Tiap malam sesak...


Sejak study di Kuching tahun 2005, smp la sambung study di Kelana Jaya...
Kerja 8 tahun di sini, mmg x perna sambut birthday...
Jangan kan dgn kawan or BF, dgn family lagi lah x perna... huhuhu
Baru tahun ni sambut dgn K.Yati... 
Alhamdulillah syukur....


Mula2 sampai, of coz la air dulu yg datang kan....


K.Yati order "I Kiss You"..


Sy tiap kali pi Murni mst order "I Love You"..
Dalam tu ada Ribena + Soda + Laici....


Yg best nya makan di mana2 branch Murni,
kita mmg xpayah tgu lama utk mknn kita sampai.... Kejap jak sdh ada depan mata....


Sebelum makan, foto2 dulu, ehehehehee...
Yalah, nama pun Food Blogger kaann....


Bagi yg slalu makan di Murni, mmg tau lah portion dia camana kan...
Memang sgt besaaarrrr, sesuai utk makan dua org utk 1 pinggan...
Tp disebabkan malam tu kami agak kebuloq sikit,
maka kami order sorang satu, hihihihihi....

 Birthday Girl punya Nasi Goreng Chicken Chop... 

Memang puas hati betul saya order ni...
Ada paha ayam with black pepper sauce,
keropok, telur mata, fries & nasi goreng...

 K.Yati punya Nasi Goreng Tom Yam....

Terima Kasih byk dehhh Pihak Penaja, Kak Yati...

Jam sudah menunjukkan jam 11 malam,
maka kami pun siap2 mau bayar bill....
Punyalah sy jakun, sebelum ni siap bawak turun resit pastu bayar di kaunter bawah...
Rupanya K.Yati ckp boleh ja panggil budak2 waiter yg berdiri di atas tu,
bayar dgn diorang..... 
Baru pulaakkk tau... (T__T)


Baru mau kluar kan duit sendiri, pastu K,Yati ckp:
"X payah bayar... Akk belanja... Kan awak birthday...."
Ouuuuhh~... terharu nyaaa..... Rasa mau nangis pulak, hahahahaa.... 
Over gituu..


Btw, terima kasih byk kpd yg mengucapkan Happy Bebday utk sy via Facebook, Whatsapp, Mesej, Wechat & yg bagi hadiah2 coklat utk sy... Makasih banyak2....

Sunday, May 22, 2016

[Food Review] See U Village Steamboat, Paradigm Mall

Assalamualaikum....
Lama betul tidak update blog ni kan, especially bab Jalan2 Cari Makan, hehheee...
Yalah, skrg ni tgh giat kurangkan berat badan...
Jangan main2 ooo, tidak lama lagi kita Raya suda ni....

Ni baru ada peluang update tempat makan baru yg jadi fevret saya semenjak dua menjak ni...
Wani punya pasal laa... Dia yg rekomen ngan sy pasal ni tempat...


See U Village Steamboat di Paradigm Mall, Kelana Jaya...

Restoran ni konsep dia steamboat laa...
Tapi bukan steamboat yg byr sekali trus makan smp kenyang tu...
Tp steamboat jenis set punya....
Kita bayar utk apa yg kita makan jaaa...



Pertama kali sy dtg sini, dengan Wani & Kak Fairuz, bulan March lepas..
Sempena 'majlis' farewell saya, huhuhu...
Brapa kali mau farewell daaa... heehehee..
Aritu farewell sempena resign dr Harvey Norman...
Tapi still dalam bangunan yg sama, masih boleh lunch sama2 lagi...
Masih boleh lepak ramai2 lagi dgn ex-colleagues semua...
Skrg ni pulak resign lagi, dpt kerja baru dekat ngan rumah..
Lps ni mmg xdpt jmpa & lunch sama2 lagi...
So, kami pun sambut la perpisahan kami ni di tempat yg best sikit...


Saya & Wani pilih menu yang sama...
"Sliced Beef Noodles" - RM 19.90....

Kak Fairuz punya pulak tiada Beef, cuma sayur saja...
Tapi ada sebiji telur...

 
Banyak betul untuk satu set ni.....


Pilihan sup ada dua: Tom Yam & Ayam...
Saya of coz la pilih Tom Yam...
Sbb suka yg masam & pedas....


*********************************

Yang ni pulak kali kedua makan sini....
Selang seminggu jaaa sudah mengidam lagi, hehehee...
Terus pakat2 dgn Wani utk makan sini lagi seminggu kemudian..


Kami datang tengahari, masa ni belum ramai org lagi...


Kami pilih seat panjang kayu ni, 
boleh la makan sambil bersila...
Baru ada feel... Hehehehee....

Ni ialah waitress yg melayan kami...
memang sgt peramah orang nyaa...
Air minum lambat smp, kami picit bell, dia datang...
Sup Tom Yam kurang, kmi picit lagi, dia dtg lagi...
Sy rasa belum kenyang lagi, mntak top-up mihun, picit lagi, dia lagi dtg...
(eeehhh ?? top-up mihun?? kata diet ??? huahauhauaa.....)


Again, Sup Tom Yam menjadi pujaan hati...



Hari ni saya mau makan besar....
Yalah, kalau org diet kan ada 1 hari 'Cheat Day', hehehehe..
Maka, sy pilih "Chicken Value Set" - RM 29.90.....





Sementara menunggu, mari lah kita bancuh2 sos dia...
Sambal + minyak Bawang Goreng tu, perrgghhh~!!!

 Ohh yaaa, sini pun ada jual Snack juga..
Macam sayap goreng & macam2 jenis dumpling goreng...


Again, Wani order "Sliced Beef Noodle", tp kali ni dia pilih Mee..


Haaaaa~... Ambik kau...
Ni saya punya Chicken Value Set...
Terung tu order ala-carte, x silap 1 pinggan tu RM 5.90...
Dan sy pilih mihun..


Macam2 ada: 1 ekor udang besar, scalop, fish ball, crab stick, dumpling, lobak, labu, sayuran & byk lagi lah...


Isi ayam...


Mula2 tu sy ingat yg panjang2 tu Mee Udon, mati2 mintak tukar sbb x makan mee yg besar2 ni.. loya tekak...
Pastu Wani & waitress tu pun explain yg tu bukan Udon, tapi ikan...
Bila kita rebus dlm sup, dia jadi macam lekor gitu...
Sedapppp rupanya, hehehehee...

Malu2 gitewwww...

Wani macam biasa, Teh O ice...
Sy semestinya Iced White Coffee...


Memang sedap betul makanan dekat sini...
Tengah update blog ni pun sudah rasa ngidam, addduiii....

Bagi yg mau try makan sini, pi jaa Paradigm Mall Kelana Jaya...
naik ja pi Level CC...
Cun2 sebelah Nandoz....

Lot CF-18&30, Paradigm Mall
No 1, Jalan SS7/26A,
Kelana Jaya
47301 Petaling Jaya
Tel: +603-7887 9954

Monday, May 16, 2016

[Food Review] Update: Ezry Kelana Kafe, Kelana Jaya

Sudah lama sebenarnya follow Page
"Ezry Tempayan Kelana" dalam Facebook ni...

Macam tiap ari mereka update gambar & menu pasal kambing...
Setiap ari tu lah sy meleleh air liur, huhuhuh...
Dan setiap kali mereka update post, sy mesti tag nama kak Yati...
Mana boleh droling sorang2 kan, ehehehe....
Punya jahat....


Dan hari Isnin lepas, termakbul juga hajat kami untuk makan mbeekkk...
Mentang2 la restoran ni bukak 24jam, kami makan situ jam 11 malam okeh..
Diet betul lah kan, makan kambing tengah2 malam... huhuhuhu~...

credit Facebook

Mula-mula, kita baca dulu menu sampai katam...
 
 
 
 




Abang waiter tuh cakap, menu2 kambing tu menu2 baru...
Maka tiada lah dlm buku menu tu....
Saya & kak Yati mau makan apa, siap bukak Facebook lagi...
Pastu tunjuk ngan abg tu....

Mula2 mau order Lamb Chop, tp tiada rezeki lah pulak...
Malam tu Lamb Chop kosong, will try next time....

Pastu teringin lah pulak makan Nasi Putih + Kambing ngan Bawang besar tu...
Kak Yati yang mulanya mau order nasi goreng kambing, trus minta tukar juga, ehehehe...


Macam biasa, amik gambar dulu utk review dlm FB & blog...
Set nasi ni sekali ngan sup & air sirap tuh k...
Tidak silap harga dia RM 9.90...
(Hilang ingatan trus disebabkan kesedapan kambing tu, huhuhuu...)

Ini lah rupanya nasi putih + kambing ngan bawang tu...

Segala2nya sedapppp...
Dari daging kambing yg lembut, rasa kambing, sos BBQ tuh, sup...
Semua nya lah....
Macam dari mula smp habis pun saya ngan k.Yati asyik ckp...
"Ya Allah... sedapp nyaa... dapp nyaaaaa......"

Kak Yati... my makan2 partner....


Selain Nasi Putih + Kambing Bawang ni,
ada banyak lagi menu kambing yg lain....

 Nasi Goreng Kambing...

 
Lamb Chop...

 Menu Kambing for Lunch..

 Mee Rebus Gearbox Kambing

Sup Kambing...



Sini pun lauk2 masa lunch memang banyak betul....
Malang nya saya belum pernah try lagi, sebab ofis jauh, huhuhuu....










Bagi penggemar daging kambing, jemput lah try sini k....

Ezry Tempayan Kelana, Kelana Jaya
E111, Ground Floor Kelana Park View Tower, 
No.1, Jalan SS6/2, Kelana Jaya


Business Hours: 24 jam
Tel: 03-7886 4256

Facebook : Ezry Tempayan Kelana



***********************************************

(Update)

Malam ni kali kedua kami dinner di sini....
Supper lebih tepat sebenarnya... mana ada org dinner pukul 11 malam, wakakakak....





Ehhh, baru perasan diorang sudah tukar nama....




 Saya tetap dengan pendirian saya....
NASI + Kambing goreng.... (Siap pesan mntak cili & bawang besar byk²...)
Rasa tetap sama, tetap sedapppp....
Tapi kuantiti kambing tu yg berubah, makin cipuuuttt pulakk.... aiyoyoooo.... Ammaaa....






Bahh.... sebelum balek. mari lah kita selfie2 dulu....


Okehh, tiap kali makan sini, jangan lupa cop duluuu.....
Dapat 10 cop, dapat makan FREE 1x... Yeaaayyy~!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::