Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Wednesday, November 18, 2009

Cupcake utk Birthday Faris



Errmm... Actualy sy lama suda order cupcake nih tuk birthday Faris... 09 July 2009... 
Tp chef (Kak Nisa) busy betul smp x sempat upload... 
Ari tu ada jugak sy mintak Faris MMS kan gmbr cake tu, 
sbb sy mintak Kak Nisa deliver terus ke rumah Faris di Sri Muda, Shah Alam.. 
Surprise kunun, heheeh... 
Jadi sy pun kepingin lah bah jugak menengok kejadian cake tu kan... 
Tp Faris suda makan sparuh, baru la pulak ingat mau snap pic & MMS sama sy... 
Rupa cake tu pun hancusss suda... 



Ari ni, bila bukak Facebook, ada pulak kak Nisa tagged gmbr cake tu dgn sy.. 
Canteeekk betul cake tu... 
Ada jugak Kak Nisa story dlm blog nya.. 
Thanks Kak Nisa, sbb ari tu describe cake yg sy inginkan smp pnjg lebar....
Alhamdulillah menjadi jugak.. Siap ngan delivery lagikk.. 
Konon mau bikin surprise sama c Faris, tau2 nya dia keluar pulak masa tu.. 
Mama nya yg sambut cake... 
Apa pun, dia suka cake tu, sbb dia peminat setia MU...

...Kak Nisa Blog...


Wpun dr thn lepas lagi kmi jadi kawan lagi, dia tetap byk tolong saya.. Dan paling saya s;alu ingat, dia bawak sy jmpa his family di Perak (Malim Nawar), bercuti ria di Genting wif his mum, big bro & sis-in-law... Bawak kluar mkn & jalan2 ngan mum-nya.. Antar sy g aiport tiap kali sy balik Tawau.. Mum nya slalu masak & ajak sy dinner sama2 di rumah mereka.. Dr kami berkawan rapat(2007) sy knl dia dlm PERMAI Unitar -> special friend (in the same year) -> friend biasa lagi (2008), dia sudah byk tolong saya.. So, cake ni x dpt pay all what u've done for me... 
Thanks Faris... BFF...

Sunday, November 1, 2009

Unitar 9th Convocation, PICC


Abg saya (Ershad) dpt Chancellor Award with CGPA 3.91..

Semalam (31.10.09) sy pergi PICC sorang² tgk abang2 & kwn2 Unitar sy convo.. 
Awal pagi tu, call Pakcik Malek (driver Nony tu), tny camana cara pigi Putrajaya naik train.. 
Kalau drive, tau la jalan.. 
Then, pakcik Malek suh naik LRT dr Tmn Bahagia ke Masjid Jamek, 
naik lagik train ke Sg.Besi.. Dia tunggu di sana & jmput g PICC.. 
Smp PICC pun sudah jam 12.30pm.. 
Ingatkan sudah habis.. Rupanya belum lagi.. 
Turun ja escalator, nampak pulak abg2 sy: abg Que & abg Jerry.. 
Dorang pun terkejut jugak camana sy bole smp sana.. Hehehee.. 
Dorang dtg utk tgk Fadil & Ershad.. 
abg Que tu pulak sibuk bg2 kad jemputan kawennya..


Saya & Cyndee (Unitar Kuching), the Hot Mama....


Abg Que, Fadil & Me..

Ndak byk pun kwn2 yg dpt sy jmpa & take photo.. 
Even c Nony, Ita, Atul, dll pun sy x jmpa.. 
Yalah, camana mau jmpa dlm lautan manusia tuh.. 
Tapi nasib jugak la dpt jmpa Cyndee, yeaay~.. 
Jumpa jugak ngan abg sy, Ershad & family.. 
Happy betul both his parents.. Tahniah, abg... 
Ms tu terjumpa pulak ngan Faris & Shahid, with both their mums.. 
Sempat borak2 kejap la ngan mak Faris.. 
Shahid ckp InsyaAllah wedding nya diadakan 20 Desember nanti... 
Abg Que punya lah takut klu kawen on the same date.. Hehehee~..


Abg Jerry, me, Faris & Shahid


Kawan2 abg.. (kenal muka jak, tapi x tau nama, hehehe...)

Abg Que sempat mengamuk sbb masa tu kami bertiga mmg kelaparan gilaa.. 
Smp tghari x mkn apa2.. 
Pgi cafe, xda mknn yg ada.. 
Kami pigi la booth student² yang jual sandwich tu.. 
Dorang jual sandwich 3 = rm10.00!! Perrghh~.. 
Air tin pulak rm2.50, dah la x sejuk.. 
Mmg bad mood la abang time tu.. 
Errmm, taun depan bagus kami berjual d sana time convo kan.. 
jual nasik lemak ka, karipap ka.. 
Abg pulak pesan air & roti ngan Asral, tp budak tu smp PICC time semua org sudah balik.. 
Pas sembang dgn Asral kejap, abg Que hntr sy balik......




p/s: Tahniah kpd Abang² & kawan² UNITAR Kuching & Kelana Jaya....!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::