Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, May 22, 2010

[Food Review] Melasti Kedongan Cafe, Bali


Melasti Kedongan Cafe, Jimbaran Beach, Bali 


 Masih dalam mood Company Trip to Bali,
mau promot salah satu restoran yang terletak di Pantai Jimbaran...
Melasti Kedongan Cafe...
FYI, di sepanjang pantai Jimbaran ne, semua restoran open air taw....
Tp restoran² dia lain2.....
So, during company trip lepas, kami dpt la Melasti Kedongan Cafe.....

 

Kenangan with Ms.Har, Lily Tay & Mr.Lim.....



 Sambil- sambil makan tu, ada juga persembahan tarian Bali di atas pentas...



Sambil- sambil makan, dapat menikmati pemandangan pantai & angin yg dingiiinnn.....

Photobucket
Air Kelapa adalah wajib...
Photobucket
Photobucket

Tiap sorang dapat set Platter - seafood bakar....
Dalam set ne ada Udang, sotong, ikan, kerang..
Kalau byr sendiri mmg la mahal, tp ni kan company trip...
So semua bil sdh bayar sekali pakej....

Photobucket Photobucket 
Photobucket    
Kami tidak perlu order, sbb memang semua org dpt Set Platter.... Woww...

Photobucket
Ramai gila pelancong yg makan di sini...

Photobucket
We are Kumpulan Saintifik Family ~!!!!

p/s:: best ne kalau datang sini utk Honeymoon..... Dorang ada sediakan tempat duduk khas utk 2 org kalau mau yg romentik style.... siap ada "janur kuning" lagi, khas utk duduk berdua......
(n____________n)

[Food Review] Pawon Pasundan, Bali


 Pawon Pasundan

Ne kali sy mau promot salah satu restoran yang kmi pergi during our company trip ke Bali....
Nama restoran ne "Pawon Pasundan"......
(Pawon ne bahasa Jawa bermaksud Dapur... )..
Restoran ne hidangkan makanan khas Sunda...
So, bagi sesiapa yg pergi ke Bali tapi mau ry makanan Sunda, sila singgah restoran ne.....

Photobucket
Photobucket

Macam biasa kalau ke Indonesia, macam tidak lengkap kalau tidak mengorder 
Gurami Terbang yang super-duper Cryspy nih.....
Cicah pulak ngan sambal kicap dia yg pekat.... fuuuhhh~......


Yang ne nama dia Nasi Timbel Komplit.....
Komplit sbb dlm set ne ada ayam goreng, tauhu goreng, tempe goreng, sambal, sayur lalap, sup sayur bening & nasi yang dibungkus dgn daun pisang kmudian dibakar.....

Photobucket

Kasian btul masa makan ne......
Ada staf india & cina yg mkn habis ayam nya....
Pas tu bulih plak tny, "mana kamu dpt nasik??"
huahahahahaha.......
Diorang tida tau yg dibungkus dlm daun pisang tu lah NASIK.......

Photobucket


Bagi yang nda suka makan di dalam retsoran, ada juga disediakan pondok utk yang suka makan bersila......

So, kalau datang ke Bali, jangan lupa singgah ke sini yaaa....
^__________^


Friday, May 21, 2010

[Food Review] Jumbo Kuring Indonesian & Bali Royal Dance Restaurant


Photobucket


Malam ne ialah malam last kami dinner di Bali, huhuhuhuuuuu~....
Tour guide bawak kami makan di
"Jumbo Kuring Indonesian & Bali Royal Dance Restaurant"


Photobucket

Kalau ikutkan, memang ada persembahan tarian Bali di pentas tu.....
Tapi time kami datang, teda la pulak....
Mungkin sbb cuma ada 2 kumpulan tourist yg dtg, 
sbb tu dorang malas mau menari, huh!!

Photobucket
Photobucket 

Konsep makanan di sini ialah Indonesian Food.....
Tapi bukan buffet.....
So, tangan kena laju ja ambik lauk....
Contohnya sawi ne, kalau lambat ja ambik, mmg BATANG nya ja yang sisa..... hihihi~

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

:: Jumbo Kuring Rest..... Sedaaappp woooo~.... ^_^ ::

Kalau mau datang sini, ne alamat dia:

Jumbo Kuring Indonesian & Bali Royal Dance Restaurant
Jl Dr Setiabudi 1,Kerobokan,Kuta,
DENPASARIndonesia

[Food Review] Labhagga Pacung Restaurant & Sky Lounge, Tabanan Bali

Photobucket

Hari kedua kami di Bali, lepas pigi daerah Kintamani,
kami dibawak makan lunch di
"Labhagga Pacung Restaurant & Sky Lounge"

Tempat ne mmg jauh dr Kuta.....
Dalam van pun sempat tidur2 lagik....
Sbb dia di kawasan tanah tinggi.....
Dats why la pemandangan dia sgt cantik & udara dia sangat dingin......

Photobucket
Kami datang ke bali ms perayaan Hari Raya orang Bali,
"Galungan & Kuningan"..


Photobucket




Restaurant ne hall dia sangat luas....
Seat pun banyak...
Memang khas utk tourist yg datang sini dgn kumpulan yg ramai...

Photobucket
Photobucket


Konsep makanan di sini ialah BUFFET....
Lauk dia tersangat-sangat buuaaaaanyaaakk sekali....
Mau snap pic tapi segan la pulakk, hehehe.....
Photobucket
Photobucket
Ms.Wong, Ms. Har, Olivia & me....
Photobucket
Mr.Lim, Mr. Tan, Mr.Cheong, Gobi & perut Kay Hwee, hihihi...



Lepas kenyang mengisi perut, tour guide bagi kami masa tuk amik gambar sepuas2 nya...
Photobucket
Photobucket



Pemandangan yang tinggi buat kami terkagum2..

Photobucket Photobucket Photobucket  Photobucket 

Photobucket    Photobucket




Okay~.. sbelum balik, kita amik Group Photo dulu......
Sorang kasi satu kamera dgn tour guide, 13 org maka 13 camera..
Hah! Amik kau! Posing puas2...... huahahahaa~
Photobucket Photobucket 
Photobucket




Sebelum sy ditinggal, sempat lagik mintak digambar sorang2.....

Photobucket
Photobucket
Photobucket
  

p/s: kalau mau datang ke tmpt ne dgn family mmg ndak la kali....
Habis nya, jauh bangeeetttt......... Tidur dlm van pun smp termimpi2.....
Ne pun nasib baik ada sopir.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::