Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, February 12, 2012

[Food Review] 77 Es Teler Juara Indonesia, Pasar Seni KL

Restoran 77 ES TELER JUARA INDONESIA

Aritu masa kakak sy dtg ke KL (06 Feb 2012), bawak dia makan di restoran fevret sy d Pasar Seni...
Restoran 77 ES TELER JUARA INDONESIA... 
Restoran ne cun2 terletak d hujung bangunan sebelah bazaar tu.... 
Menu sgt original Indonesia... Harga pun berpatutan... 
Since kami suda biasa makan nasik, kami try mee nya plak...
Kakak bingung mo makan apa, suma pun nampak sedapp.... 
Jum layan menu & makanan yg kami order.....

MyFevret Teh botol SOSRO & mySis order air kelapa....

Menu nyaa.....
Mie ni come in set.....
RM10 ne dapat semangkuk Mie ayam + Pangsit goreng + Teh botol Sosro...
Sangat worth it!!! ^_________^

Ne la paket Mie Ayam RM10.00 tuh....
Yang kropok rangup tu la nama dia PANGSIT....

Sup yang macam2 ada....
Telur setengah masak, sayur sawi, bakso + wantan...
Nyuuuuummyyy!!!!
Ne Mie Pedas Spesial Kak Nong punya....
Dia come with sup yang atas tu..... One set.....

Muka MySis yang sangat hepi & puas hati....
Sinyuuuumm~.....
^__________^

Friday, February 3, 2012

[Eat] Puri Iwake, Surabaya


 
Rest. Puri Iwaké


Sehari sebelum terbang balik ke KL (01 Feb 2012), kami satu family singgah Surabaya tuk jalan² & shopping tuk sehari.... So, malamnya lepas kami puas shopping, Mbak Idah (myLovely Aunty) yg mmg kerja di Surabaya, bawak kami dinner di Rest. Puri Iwaké... Restoran ne terletak dalam Ciputra World  Mall (CW)...

*** Iwak (bahasa Jawa) = Ikan ***



Decoration dalam restoran sangat simple tapi chantek.. Walaupun restoran dalam mall, tp decoration dia semua ala2 Jawa... Ada kendi, sarang burung, gambar2 & ukiran Jawa... Menu pun tetap kekal dgn menu & nama2 Jawa-nya....




Jum tinguk list of menu dalam restoran ne..
Daddy pandai enterframe suda yaaaaa~.... ^_________^

Sementara menunggu orderan tiba~......

myLovely Mummy & Daddy~... ^_________^
myAunty (Mbak Idah) sebagai main Sponsor~.......
Ne Mummy punya "Nasi Urap Ayam Panggang"
Telor Goreng hancur with Petai
Dadar Jagung sebagai starter~
Pecel Terong~
Ne saya punya "Nasi Rames"~

Thursday, February 2, 2012

[Food Review] Bakso Damas, Malang




Kalau kami sekeluarga balik kampung di Malang, maka BAKSO ialah makanan wajib untuk kami, hihihi.....
Kalau biasanya kami layan Bakso Solo, maka hari ini kami ke BAKSO DAMAS...
Bakso Damas ni located di Jalan Soekarno Hatta, Malang... Cun2 di tepi jalan, so mmg tidak susah utk jmpa ni warung.... 
MyAunty(Mbak Idah) bilang Bakso Damas ne sangat sedap.. 
So, rasa mo try jugak la camana juga sedap dia ne... ^_____^

Ada banyak jenis bakso & gorengan yg boleh kita pilih ikut selera masing2....


Bakso dia mmg ada banyak pilihan & jenis....
Ada gorengan, tauhu, mee, mihun, bakso kasar, bakso halus,
wantan, pangsit goreng, & banyak lagik la.....



Ne mangkuk sayaa..... (yg first round ok...hehehe...)


Kalau makan bakso, KECAP & SAUS CABE adalah pasangan hidup si Bakso....
kalau tiada kecap, saus & sambel, mmg tidak original...
Dan lebih sedap lagi kalau ada cuka.... Masam2 manis pedes....

Mummy, myKakak & Daddy.....
Wajah kenyang.....

Liciiinnnn......
Jangan lupa singgah sini yaaa kalo mampir ke MALANG....
^_________^

[Hotel Review] Garden Palace, Surabaya (Deluxe Theme Premium Japanese)



Masa jalan² ke Surabaya dengan my family on 01 February tempoh hari..... Kami menginap di Garden Palace Hotel... Ne kali kedua saya nginap di sini... First tyme dgn myBFF tahun lepas... My Aunty (mbak Idah) suka book hotel ne sbb ne hotel cun² di tengah bandar.... So kalau mau jalan² ke Mall, cari makan, jalan kaki pun boleh..... 


Kami gerak dr kampung (Malang) jam 11am, naik keta amik masa 2 jam jugak la... Tu belum lagik traffic jam yang sangat TERRIBLE di kawasan Porong....  Memang lebih dr jam 1:00pm baru kami masuk Surabaya.... Smp ja Surabaya langsung check-in.... And tiba² dapat surprise SMS from myLovely Aunty, dia bilang 2 bilik tu sudah dia bayar...... Hohohohoo~.......
Time kami pergi ne, rate dia dekat Rp3 juta per malam nya....
Equals to RM1,005.00 plus minus.....
Mau pingsan saya dengar harga dia tuuu...


And yang paling surprise nya lagik, bila dapat kunci bilik, tengok2 dpt numbur 18xx.... Maksud nya tingkat 18 lah!!! Fuiyoooo~.... Hepi & eksaited kemain lagik ooo~.... Sy mmg suka tmpt tinggi2 nih, coz view dia mesti cantik.... And yang the paling-paling eksaited skali bila 'pakcik-hotel-angkat-bagasi' tu cakap tingkat 18 ne satu-satu nya level yang ada tema2 bilik.... Ada tema Nusantara, Roman & Japanese..... And kami punya dua2 bilik JAPANESE STYLE.... Fuiyooo.....  maka melumpat2 la kami di dalam lif.... nguahahaaa~.... (Besa la kan, kanak-kanak riang)... ^______^

I Love You, Mbak Idah !!!!
Tema² bilik: Nusantara, Japanese & Roman....

Masuk2 ja bilik Mummy & Daddy langsung bersorak² gembira tinguk design bilik yg sangat chantekk tu.... Dgn katil Jepun dia, meja bersila, pintu sliding dia.... So sweeett~.... (Sangat terharu dgn myAunty masa tu....) .. Terus rasa mcm tengah berada di Jepun time tu, hihihihi.....Then dgn sergap saya mengeluarkan camera & amik gambar design bilik & bathroom, dengan harapan dapat mengubah bilik tidur saya di Kelana Jaya dgn sedemikian rupa, hohohoooo~.....




















Jum kita bersantai di Bathroom dia pulak, hehehe~.....
Bulih lepak2 ne dalam bathroom nya, 
coz sangat cantek kan......









 Sambil duduk di tingkap dia, mari kita menikmati pemandangan Surabaya dari tingkat 18....
Kita bulih nampak tu Jambatan Suramadu yang menghubungkan Surabaya - Pulau Madura...


Click utk tumbesaran gambar lau mau tinguk tu Jembatan SuraMadu.... ^_____^



Grand City Mall 





And yang paling best, tingkat 18 ne ada ruang khas utk penghuni bilik Deluxe Theme saja,
ada bilik utk online.... Bulih minum² kupi, 
makan² kudapan.....
Siuk kan.......




Saya pula semestinya berposing dgn makanan & kudapan,
nguahahaha....~
Kalau mau minum² kupi, sila la tuang sendiri yaa...
suma nya self service.....



Esok pangi nya (02 February), kami breakfast di restaurant dia....
Kalau mau including breakfast, maka bayaran bilik pun semestinya mahal sikit la....
Sambil² tu, amik gambar sekitar lobby sbb mau check-out suda tyme ne.....




Ne nda taw yg keberapa round suda, hikhikhikkk~.....

myLovely Mummy & Daddy....







OK, time for check-out suda.....

Flight ke KL jam 6.40pm, huhuhuhuhu~......

Sengaja amik gambar berlatar belakangkan abang2 pilot & akak2 pramugari,
ehehehehee....
yuppp, hotel ne mmg 'hostel' utk kebanyakan cabin crew....


MyLovely Aunty, mbak Idah, yang sponsor penginapan kami.....
Wo Ai Ni, Mbak Id..... ^_________^




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::