Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, April 21, 2012

[Food Review] Snowy Cafe, Sunway Pyramid

Hari Jumaat kemarin, jam 8:30 malam, enchek Dean telah mengajak saya jalan2 cari makan ke Sunway Pyramid...... 
Sy paling suka makan di tingkat paling atas yang Asia Avenue tu..... 
Pastu, sy suruh la dia pilih restoran mana dia mau.... 
Then dia pilih SNOWY CAFE ne..... 
Sy pun suka gak makan di sini, coz semua nya serba PINK, hehehehe..... 
Tapi x sangka la pulak enchek Dean pun suka makan di restoren yg comel begini, ahahah....


  Enchek Dean mempromot Snowy Cafe~... =P


  Makanan belum sampai suda posing ngan sudu garpu.....



Ok, sekarang masa untuk pilih menu....
 Ne antara menu2 dia..... Banyak lagik sebenarnya , tp malas mo snap.... ^___________^

 Enchek Dean meng-order Nasi putih with sambal SOTONG...
Sedap gilaaaaa...
Sambal dia sangat pedas....
Rugi pulak x pilih yg ini, huhuhu~

 Yang Jus Kiwi tu enchek Dean punya.... 
Yang Chocolate Buble tu saya punya.....

 Ne saya punya order ~ Spaghetti Seafood...
Malam ni rasa x mau makan nasik pulak....



Lepas selesai makan, kami pun jalan2 dlm tu...
Trus nampak ada jualan bantal2 kusyen nih....


Enchek Dean sibuk memilih2 bantal kusyen wana MERAH tuk diletak di keta nya....

Bahhh~... Bayar laaaaa.... =)



p/s: kami terserempak ngan Jacklyn Victor malam tadi.... Si Dean punya la eksaited, tp kami segan mo mintak begambar.... Dean pulang dgn hampa, huhuhuhu..... :(

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, April 19, 2012

[Food Review] Kelana Green Ikan Bakar, Kelana Jaya



Kelana Green Ikan Bakar...

Ne malam, aq ngan c Dean mmg plan mau makan luar sama2... tp masa dalam keta tu nda tau mo makan di mana.. Mula2 dia bilang mo makan ayam penyet di Penyet Express dlm Giant tu... Tp hampir tiap ari suda aq p Giant, sangat burriiingg ukeyh..... Tiba2 aq terpikir mo makan di tempat yg ada pemandangan cantik..... So, kami pun decided mo makan di Tasik Kelana Jaya....




Restoran ne terletak dalam kawasan Tasik Kelana Jaya di SS7.... Sebelum makan, cam biasala.. kita take pictures luk yaaaa..... Dan model utama kita, of coz la si Danny Dean..... bluuekkk~...... :p


Kami amik port yg paling cantik... cun2 dekat ngan tmpt duduk atas jeti tuh... Sangat cantik view malam di situ....




Jum tinguk buku menu dia.... Banyak jugak pilihan yg ada...




Cumil kan menu dia.... (Click pic for bigger image...)




 Sementara menunggu orderan, macam besalah... Encek Dean berposing ala-ala model 60-an gitu.... Hurrrmmm..... Layan kan jaaa laaa~.... ^_________^


 Then, makanan yg kami order pun sampai..... Dean order Nasi Goreng..... Aq macam besa la... Mst order nasi putih with lauk goreng².... So, aq order nasi putih + teLur bistik + kailan ikan masin..... Memang sgt puas hati laaa.... Service pun okey, nda payah tunggu lama²....

~ Ne Dean punya Nasi Goreng ~
Ne saya punyaaa~... Nguahahahaaaa~...
Camana ndak ndut-ndut kaaann.... ^____^

Telur Bistik yg nyummy~..............
~ Kailan Ikan Masin ~

~ Encek Dean bersama jus Kiwi + asam boi nya ~.....

Ne jus Apple Hijau sayaaa~....
Kunun² mau ramping~... ^__________^

Babaaaaiii~.... Hingga kita berjumpa lagikk..... =)

Dean posing bersama keta baru nya sebelum pulang......

Wednesday, April 18, 2012

[Eat] Dinner with Dean di KFC..

Ne malam jam 9:30pm lepas kepenatan angkut barang dari rumah lama (Kelana Sentral Apartment) ke rumah baru di PKNS apartment, rasa terhutang budi la plak pada enchek Danny Dean ne.... Selesai ja pindah barang, aq pun banja la dia makan..... Laju ja dia mintak makan d KFC.. Tu pun nda mau la makan di KFC sebelah Giant kecik, mau nya yg dlm Giant besar tu jak... Ciisss, memilih hooo ne budakk... Tp since i'm on diet, dia ja makan Snack plate... Aq order wedges jaa....


 Tp KFC ada menu minuman baru.... Gila sedap woooo air diaaa.... especially yang Lemon Fresh Fizz tu.... Ada campur soda & daun apa ntah... Dean plak mintak Oreo.... Layan ja la pics budak cumil nee.... =)





Dean punya Oreo...

Saya punya air ada dua : Oreo & Lime

Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, April 2, 2012

[Food Review] Restoran Indo Taste, Tawau...

Masa sy mau balik ke KL dari Tawau kemarin, Kak Nong bawa sy makan di restoran "Indo -Taste" ne...
Dia bilang masakan dia semua sedap2.... So, masa on the way ke airport tu, kami singgah dulu di Batu 3 tuk makan di sini.... Bagi yg lum taw, restoran ne dekat jak ngan Giant Batu 3 tu.....


Restoran Indo Taste










 Ne saya punya ~ Soda gembira..... 
(restoran ne mmg buat aq gembira.. ^_______^ )



 Ne kak Nong punya minuman ~ Neslo Ais...





 Ne saya punya order ~ Ayam Bakar.... Betul2 Ho Liao ooooo~...
(ayam dia Besarrrr Punyaa~....)


 Ne mySis Kak Nong punya order ~ Ayam Rica - Rica...



Ne Nasi Putih dia.... Ada bagi sambal goreng tempe & kerupuk sekali...
(Cumil kan nasi diaaa~... Bentuk Bunga-Bunga Chinta... hehehe.... )



Tapi memang dua2 menu yg kami order tuh sedap gila laaaaaa...
Sure akan datang lagi ke sini bila balik Tawau nanti.... InsyaAllah...


 p/s: Tawau sekarang makin banyak tempat makan yang sedap2....... ^_________^
 

Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::