Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Saturday, March 30, 2013

New York Skin Solution....


Sabtu lepas Bybie & saya p buat treatment di New York Skin Solution,
branch Midvalley KL.
Macam juga buat rawatan d London Weight Management aritu,
sy & Bybie beli Groupon yg rm28 tu.....

Niat dalam hati memang mau buat trial jak....
And lagik skali macam kes di LWM,
dorang pisah²kan kami dua di bilik sebelah²...
Mula² tu mukak kita kenak scan pakai camera tuh....
Dia cakap sy punya T-Zone ne mmg teruk....
Haaaaaaaa~.... 
Pastu bermula lah kisah PUJUK-RAYU supaya kita ambik pakej yg hrga nya 5ribu lebih tuh....
Macam mau pingsan sy dengar!!


Sy insist ckp "NDAK MAU!! Sy dtg sini mau buat trial jak!!"
Tapi makin dia pujuk smp macam mau berbuih mulut dia...
Kita yg mendengar ne pun macam mau BERNANAH telinga....
Then sy kol Bybie di bilik sblh, dia ckp mau buat 1x punya treatment....
Bybie dpt pulak yg treatment rm180 punya....
Apasal amoi yg ckp dgn sy td dia cuma promot yg rm580 punya???
Sy masuk balik bilik sy sendiri & tny tu amoi:
"Napa kawan sy punya pakej ada RM180?? Saya punya RM580???"
Dia ckp:" Sbb kawan u cakap dia tiada BUDGET!!"
Boleh plak??? Pakej tgk orang rupanya....
Pastu baru dia bagi sy yg rm180 tuh...
Bila Bybie ckp mau buat, sy pun ikut lah skali.....
Mau try juga rasanya buat facial sbb seumur hidup nda perna buat.....
Trus dia minta credit/debit card kita, 
buat online transfer time tu jugak.....

Pastu kita di bawak masuk ke bilik treatment...
Sebelum tu, tukar baju dulu -----> pakai kemban....
Mula² skali dia cuci la muka kita pakai cleanser....
Pastu byk kali la dia pakaikan Mask.....
Memang siuk laaaa....
Sejuuuuukkk jak muka....
Pastu, dia p 'karan-karan' muka kita pakai mesin....
Sampai bunyi² mcm lalat kenak karan di lampu biru tu.....
Smpai kejang kaki sy, tp nda sakit pun sebenarnya...
Tujuan nya uk kasi mati bakteria dlm jerawat kita...
Pastu, nda ingat brapa kali dia kasi pakai Mask....
RM180 cuma kasi kita pakai mask jak....
Bawak p Guardian dpt brapa puluh Mask sudah tu....


And last skali ialah Mask yg sy paling suka....
Dia sapu muka kita pakai masker yg bulih mengeras mcm simen tu....
Serupa yg kita tgk dlm tv tu laa....
Dalam masker tu, muka kita rasa sejuuukkk & berangin jak....
Macam ada mint.....
And lepas tu siap......
Muka pun rasa fresh....
Trus sy kluar tunggu Bybie, dia blm siap lagik....



Lagik skali sy dipanggil masuk ke dlm bilik and mula laaa aksi
"PUJUK RAYU"..........
Aku suda bagi rm180 pun masih x puas hati kan.....
Dia insist suruh beli produk dorang, "CUMA" tambah rm250....
Rm250 tu pun CUMA dpt 2 barang....
Sy mmg NEKAD ckp nda mau.....
Sy bagi alasan "sy tunggu kawan sy kluar dulu"
Tu amoi mcm penat suda berckp....
Trus sy kluar tunggu Bybie.....


Bila Bybie kluar, lagik skali saya dipanggil masuk dlm bilik td & MATI²AN MEMUJUK
suruh kami upgrade to pakej & beli produk dorg yg beratus² tu.....
Ndak cukup dgn sorang konsultant Bybie yg memujuk,
consultant sy pun masuk skali.....
makin kita cakap NDAK MAU, tiba2 pulak dorang akan guna istilah:
"I request promotion for u..... I request diskaun 50% for u.... I bagi u installment.... bla bla blaaa~..."


Sy buat dunno jak, sy sibuk main Tabby & siap buat status pasal dorang, huahahaa~...

Since Bybie pandai bercakap, dia nego² dgn amoi tu maka dapat la beli 2 produk dia dgn harga rm100 lebih....
kalau sy memang jangan harap dpt duit lagi.....
bagus² kita bayar rm180 + rm28 (Groupon), masih x cukup....
Tu namanya diberi betis , hendak PAHA!!
Bagus tu sy byr lagik rm180, kalau sy ne jenis x tau malu, mmg hrp FREE TRIAL tu jak la...
Dpt rm28 jak dorang.....
Dorang cin-cong-cin-cong dalam tu smp kluar asap sy punya telinga ne.....
Sy trus bisik dgn Bybie, mau cpt² blah dari situ....

Since Bybie ada juga beli produk dia,
mmg amoi tu layan c Bybie jak la.....
Sy dpt itu kit jak......
Kalau sy sdh byr rm180+28, tp dia masih kedekut mau mampus,
memang nampak menipu nyaa... !!!


FYI, memang banyak dang sangat2 banyak kes penipuan NYSS & klinik2 kecantikan yg mahal2 begini..
Rajin2 la browse dulu sebelum pigi....
Yg kami dua ni main redah ja sbb eksaited dgn RM28 dari Groupon...
Padahal, smp sana kena kepong ngann beautician2 dia dari pangkat kuli sampai lah Manager...
Bersedialah anda kena minta Debit/Credit Card...
Jangan cakap tiada Cash, sbb mereka awal2 lagi sdh siapkan mesin swipe ATM card tu...


Boleh baca sini utk Review² tentang kes penipuan NYSS: 
 
Banyak lagi sebenarnya, rajin2 la search Google yaa..... :)

Tuesday, March 26, 2013

[Shopping] My Star Collection, Berjaya Times Square

Hollaaaaaaa utk peminat² K-pop seantero duniaaa~..... 
Ekekekeke~.........
Sebagai peminat setia K-pop, mesti kamu byk beli barangan k-pop kan....
Saya pun tidk ketinggalan....


As for me, saya merupakan peminat fanatic SUPER JUNIOR!!!
Peminat SuJu lebih dikenali dgn E.L.F (Ever Lasting Friends)....
Dalam SuJu pulak sy paliiiiiiiiiiiiiiiiiiiingggg minat Lee DONGHAE!!
OMG, dia punya COMEL & HENSEM tu mcm tiada yg dpt menandingi, ekekekeke~....
Member yg lain sy paling minat: Si Lucu EunHyuk & Si Hensem KyuHyun..

 THE CUTEST ~ Lee DONGHAE !!!

EUNHYUK & KYUHYUN




Photobucket
Kabar baik utk peminat K-pop di area KL/Sngor ne,
dengan mudah kamu bulih dapati barangan K-pop di Berjaya Times Square....
Walaupun agak mahal, tp kalau dikira² dgn barangan kpop yg dibeli secara online,
actually hrga nya hampir sama juga sbb kalau beli online, kena byr wang pos lagi kan??
Kecuali kalau barang yg dijual secara online tu tiada dijual di kedai ne.....
Haaaa~.. yg tu mmg berbaloi utk kamu beli secara online....


Bagi yg minat-gila-barbie utk meng-koleksi barangan k-pop,
tiada istilah membazir sebenarnya.....
Nama pun KOLEKSI barangan yg kita MINAT, yaa dak???
Yang ne senarai barang² yg sy beli di kedai ne.....

Super Junior baseball jacket, RM90.00

SJ ELF badge, RM16.90
DongHae badge, RM16.90
E.L.F handphone strap, RM16.90


Set Sudu+Chopstick Suju, RM30.00



Oh yaa, untuk pembelian RM100.00 ke atas, 
maka kamu dpt la menjadi member secara otomatik.....
Dengan member card ne, pembelian kamu akan dpt diskaun 10-15%...
Yang ne la member card saya, OHSEM!!!!!




Photobucket
Kedai ne ada dua sebelah-menyebelah....
Sebenarnya kedai yg sama jaak...~
^_______^


Berjaya Times Square Shop
Business Hours : Monday to Sunday   – 11:30am to 9:00pm
Shop Name: My Star Collection Trading
Location: 05-36, 5th Floor, Berjaya Times Square, No.1, Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur. 

Tel: 603-2144 7017
Fax: 603-2148 9994

Sunday, March 10, 2013

London Weight Management......

London Weight Management, Midvalley

Tghari tadi, seperti yg Bybie suda buat appointment minggu lalu, 
kami dua gerak ke Midvalley jam 12:00pm...
Pernah ka kamu dengar Groupon???
Ala, website yg jual kupon murah2 tu.....
So, bulan lepas, ikut plan asal, sy beli Groupon London Weight Management utk me & myKakak...
Tapi since Kak Nong nda sempat pigi, so sy jual tu Groupon to Bybie....
Harga asal treatment tu beribu juga la....
Tp sy beli Groupon tu RM28 jak utk 1x treatment...



Mula2, register dulu di kaunter...
Jangan lupa bawak IC k~.....
Lepas tu, dipanggil utk timbang berat & ukur ketinggian.....
Tinggi saya 143cm & berat sy Tuuuuuuuuuuuttttt!!!!



Sementara menunggu consultant, kmi dua di kurung suruh tunggu luk dalam bilik ne...
Btw, hari itu memandangkan ari Ahad,
LWM sangat lah sesak ok...
Ramai gila orang kaya yang mau kurus ni nampak nya....
Yg suda sedia kurus pun masi mau dtg juga p LWM ni...
Orang bnyak duit mmg bgtu la kan....


Sementara menunggu tu, kami dua pun mengeluarkan gadget masing2....
Pose sana, pose sini.....
Sebagai bukti yg kami dtg buat treatment la d LWM ne, ecececeeeehh!!


Lepas kami dua keboringan di dalam tu, baru la masuk 1 amoi ne...
Dia yg register kan kami masa di kaunter tadi....
Since consultant masih sgt bz di dlm bilik treatment,
maka dia yg soal2 kami sama ada kami ada sakit asma ka, ginjal ka, gastrik ka, bla bla blaaa....
Pas amik personal detail, dia suh tunggu lagik consultant masuk.....
Smpai mau ketiduran kami dua di dalam tu......


Ndak la ma pastu, kami dua dikasi pisah la pulak...
Bilik sebelah2....
Consultant Bybie sdh masuk, tp consultant sy blm masuk2 lagi ne....
Tiba² dgr sora Bybie di bilik sblh tu sambil teriak²:
"Tak mau!! Saya malu laaa!!! Saya MALUUUU!!! Tak Mauuuu!!"
Ahhh.... Sudahhh.... Disuruh apa pulak tu smp c Bybie triak2 bgtu...
Nda lama tu trus dpt SMS dr Bybie,
dia ckp dia disuruh buka semua baju & sluar pastu diamik gambar.....
Huahahahahaaaa............


Nda sempat pun mau balas SMS Bybie, tiba2 my consultant masuk....
bawak fail siap dgn camera skali...... Huaaaarrghh!!!
Sy trus disuruh buka baju & jeans, huhuhuu....
Malu2 tu mmg la malu...
Tp dia amik gambar pun ada motif juga kan, bukan saja mau ambik gmbr bogel org...
i. dia mau tengok part mana badan kita yg ada masalah esp. SELULIT,
ii. dia mau buat perbandingan sebelum & selepas treatment.....
Lagipun diorang akan ambik paras leher dan KE BAWAH....
Jangan risau sbb muka kita tiada kena snap...



So, dgn rela hati sy mengizinkan foto ku diambil, huaargghh!!
Bila dia tgk gmbr tu, hurrmmmm....
Memang byk la dia ckp part yg BESAR² ni, huahaaa...
Mula2 semestinya my Tummy, pastu lengan, pastu paha...
Dia notice kaki sy sgt bengkak....
Selama ni ingatkan itu sbb gemuk....
Tp dia bilang itu disebabkan sy nda perna minum air putih,
maka segala toxin terkumpul di bawah tu & menyebabkan kaki menjadi bengkak....


Pastu ada sesi soal jawab pulak...
Dia tanya: makan breakfast apa, lunch apa, dinner apa, supper apa....
Sy jwb la: "breakfast tiap pagi nasik lemak, lunch nasik campur, dinner nasik lagi... tu blm lagi kalau supper.... biasanya Maggie..... "
Tuuuu diaaaaa..... "Sihat" betul pola pemakanan sy kan, hehehee.....


Lps tu dia pun ajar kita....
Breakfast jgn makan nasik.... Ganti dgn oat...
Nasik kalau mau makan, masa masa lunch....
Dinner jangan sentuh nasik langsung....
Supper STOP!!
Huhuhuhuhuuuu~...... (T________T)
Yang paling penting, BANYAK KAN MINUM AIR PUTIH!


Lepas tu, treatment pun dimulakan....
Mula2 buat sauna steam.....
Disebabkan bilik² sauna tu sudah full, maka c Bybie yg duluan masuk....
Bila dia kluar baru giliran sy....
Bybie kluar berpeluh², dgn muka dia pucat lesi....
"Panaaasss nyaaaa, kak...... ", dia bilang..
Bila start sauna tu, rs nda panas betul...
Sikit jak peluh yg keluar.. huhuhuuu.....
Kebal betul ni lemak dlm badan.....


Pas tu sesi kedua ialah buat "Hot Blanket"......
Lepas peluh kita kering suda, dipanggil pulak kita trus masuk dlm bilik...
Badan kita dilumur dgn sejenis scrub & disuruh...
Dibalut pulak dgn plastic transparent, tuala & last skali Hot Blanket tu....
Baring situ 20minit.....
Remang2 jak bilik tu, bikin ngantuk.....
Part yg mula2 kita rasa hangat ialah bahagian tummy pastu lengan.....
Bagi sy Hot Blanket tu ndak Hot, cuma hangat....
Since dia bakar lemak kita dr dlm dgn mngunakan infra-red,
so kita rasa x sepanas mcm sauna stim tu,
tp mengalir-alir jak peluh kita.....
Sy prefer Hot Blanket !!!! ^_________^


Pas selesai 20min, ditimbang lagi.....
Memang kurang 2 kilo wooooo!!!!
Happy betul !!!!!!! ^______^
Pastu, kita disuruh mandi & dikasi minum air suam....
Sebelum balik, diorang kasi Slimming Kit nee.....

Monday, March 4, 2013

Met myBestie, Janna (The Bride-To-Be)

Semalam (03 March 2013), sprt yg kami rancang, jmpa c Janna & adik ppuan nya di KLCC.....
FYI, saya paling nda suka dtg p KLCC.... Semua butik mahal² betul....
Kira adik-beradik Pavilion la ni...
Kalau utk jalan² jak ok la, tp kalau utk shoping, mmg K.O.....
Kecuali kalau kamurang kaya² la...
Saya ni kuli² jak, so tmpt shuping mmg Berjaya Times Square, Sg.Wang, Jalan TAR & yang sewaktu dgn nya... Huhuhu~...
Photobucket

Kami jmp jam 12.30pm gitu lah.... 
Makin kurus, tinggi & cantik myBestie ni.... 
Maklum la, aura bakal pengantin kan.... 
Jalan² kejap, laju² kami p cari Foodcourt....
Memandangkan Foodcourt di Level 2 sesak-gila-barbie smp nda nampak bha tu meja....
So, kami pun makan di Foodcourt Level 4....


Peminat K-pop, mesti lah order makanan Korea juga....Hehehee....
Saya order Rabokki...
Orang Sarawak bilang "ngegeh".....
Kalau org Sabah bilang "tapujik", huahahahaa.....
Oh ya... Owner kedai tu asli orang Korea (a.k.a 'Ahjumma')
^________^
Photobucket


Untuk makluman kawan² kami,
Rozanna a.k.a Janna bakal menikah 30 March nanti di Tawau....
Memandangkan dia balik pun seminggu sebelum dia menikah,
so dia minta tolong saya jugak utk sebarkan jemputan....

Photobucket
 

Tapi memandangkan saya nda bulih balik Tawau bulan ne,
cadang mau pigi wedding diorang sebelah pengantin lelaki di Kedah....


Lepas kami pusing² usha kasut utk majlis kawinnya nanti,
kami pun balik lebih kurang jam 6.30pm gitu.....
Walaupun dia yg kawin, tp sy pun ikut eksaited pulak bila cari² barang ini itu....
Ni baru wedding kawan, kalau wedding diri sendiri nanti nda tau la camana tahap ke-eksaited-an-nya.....
^____________^



p/s: Tinggal di Selangor lebih 6 tahun, tp baru ne kali ketiga sy ke KLCC jalan²... 
Yang pertama bawak myFamily during my Convocation tahun 2008... 
Yang kedua kali dgn Mr.Tuuuuuuttt.... Masuk Aquaria dgn dia.... 
And bila ne kali ketiga dtg dgn Janna, trus teringat saat² manes tersebut.... 
Ahhh... lantas aku lontarkan lamunan ku jauh2 di tasik KLCC.... 

Saturday, March 2, 2013

[Food Review] S You 1, Berjaya Times Square


" S You 1, Berjaya Times Square"


Untuk yang kaki shuping di Berjaya Times Square, kmu perasan ka ada ne kedai d Level 1??
Saya baru pulak perasan minggu lepas, huhuhuu~......
Tu pun sbb kehausan & mau baris di Coolblog tp panjang nya mcm kereta api....
Round punya round, tejumpa plak ne kedai.....
Since sy ne suka mencuba sesuatu yg baru,
sy pun pi tarik c Yaya minum² sambil lepak di situ....



S You 1 ni pun ala-ala Coolblog juga...
Ada blended, ada Bubble....
PhotobucketPhotobucket Photobucket Photobucket


Di sini ada disediakan bangku² utk minum² sambil lepak² di situ....
Tapi cuma 4 bijik bangku saja la, kasian....
Heheheheh~....

Photobucket
Photobucket


Itu saya punya F17.Chocolate ♥ Coffee Oreo &


Yaya punya E5.Lemon Juice....
Photobucket



Untuk yang mau tinguk menu lengkap dalam Facebook,
masuk link ini:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::