Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Monday, August 5, 2013

[Food Review] Iftar di MAEPS BISTRO, Serdang

Seperti yg dicanang² oleh abang2 sy dalam Whatsapp,
maka semalam terlaksana juga utk buat majlis Iftar yg merangkap gathering Geng Bas Sekolah
 (dlm Whatsapp) di MAEPS Bistro, Serdang...
Actually abg2 sy ne bukan geng bas sekolah pun....
Tapi mereka senior² sy masa blajar di UNITAR Kelana Jaya dulu....
Saya ambik Diploma, mereka sdh amik Degree.... 

Memandangkan mereka semua suda kawen & ada anak,
maka masing2 pun sdh x stay di Kelana Jaya lagik....
Cuma beberapa abg ja yg masih keja di area Sngor & PJ....
Abang Man sudah balik Aloq Staq....
Ceral plak ada di Melaka....
Kami dpt berkumpul pun kalau ada abang yg kawen....
Setakat ne 'belen' sorg ja abg yg belum kawen - abg Imran....
So, utk majlis Iftar ne kali, mmg usaha separuh tenaga spy semua abg dpt attend....
Tp apakan daya, abg Man x dpt dtg sbb jauh betul..... 
X kan la jauh2 dtg dari Aloq Staq semata² mau buka puasa, ya dak....
Ershad pulak x dpt dtg sbb ada hal.... Nina pun sama...


Pukul 5 lbh lagi abg Sulung sy (Abg Que) sdh koling² suh siap cpt.....
Nasib baik rumah kami dekat jaa....
Kami bertiga dgn abg Faris trus pecut ke Petron IOI Mall utk mnunggu tuan pny Restoren,
Abg Fadhil & wifey...
Sbb x tau jalan, huahahahah~........
Jauh beno tempat nya....
Pic credit tu blog Maeps Bistro


FYI, MAEPS ne stands for Malaysia Agro Exposition Park Serdang....
Haaaa, restoran ne dalam tu laa....
Sangat besar & cantik tmpt nya.....
Restoren ne menu utama dia Stimboat...
Sempena bulan Ramadhan ne mreka buat la Buffet.....

Kami smp di MAEPS jam 5.30pm mcm tu laa....
Awal gilaaaa...... 
Sempat p ronda2 area taman & snap gmbr lauk2...
Kalau ramai org segan, baik gmbr time tu jgk....
Pas tu lepak2 d luar restoren smbil tunggu abg² & psgn masing2 smp...

Itu abang Fadhil sy With wifey (owner restoren)




Jum usha menu buffet:
Tarikan utama di MAEPS ~ Kambing panggang
Isshhhh²... Habis makruh posa abg Que.....
^__________^

Bahan² utk stimboat.....
BBQ corner.........




Jum layan gambar kami sepanjang majlis iftar & gathering tadi malam...
Meriaaaaahhh betul wooooo......
Paling happy sbb abg Long sy (abg Que) bagi duit raya sepuloh higget....
Abg Im plak tolong sy bayar separuh dr hrga buffet tu....
Bagi plak voucher shuping d Aeon....
Sebab itu la sy sgt sayang-gila-barbie dgn abg² sy.......
Walaupun sy teda abang kandung,
tp ALLAH hantar mereka utk menjaga sy...
ALHAMDULILLAH....
Antara 2 table ne, table kami yg paling penuh.....
Meja sblh sana tu kosong jaa, uhuhuhu~
Abg Que nganga mulot time ne sbb semua request suh dia sponsor....
Tu diaaa..... sdh mcm debt collector lah plak.....



Jam pun sdh dekat pukul 10pm...
Maka kami pun ready tuk balik.....
Rancang pulak utk program Raya nanti....
Harap2 time tu semua abang dpt join......
Abg2 lain masih mau sambung plak minum2 d warung....
Tp abg que, abg Faris & sy trus balik Kelana Jaya....
Sebelum balik, snap pic luk sbg kenangan ........



Bagi yang mau try buffet d sini, bulih terjah blog MAEPS Bistro di bawah ne:
Bulih check semua senarai menu dia dlm blog.....
Masih ada brapa hari lagi sblum raya.....
Yang mau buat majlis sanding pun bulih, 
ada apa² event pun bulih buat d cni...

Sunday, August 4, 2013

[Food Review] IFTAR @ Teh Tarik Place, Paradigm Mall Kelana Jaya

Hari ne, tiba² plak Ina & Bybie mengajak p Paradigm Mall.....
Dorang cakap ada Sale di Padini....
Dorang dua tu memang peminat setia shopping di Padini.....
Bagi saya pulak, memang x perna berkenan mau shopping di situ....
Cuma Berjaya TS di hati ku..... heheh~


Memandangkan di Paradigm ne x da Foodcourt, 
maka restoran ja la yg banyak.....
Yang Halal kena cari la......
The Chicken Rice Shop tu la yg slalu kami pegi.....
Tapi time tu memang sudah dekat masa sungkai,
so TCRS pun memang sesak gila.....
Kami meneruskan perjalanan cari restoran Halal yg lain.....
Trus nampak restoran TEH TARIK PLACE ne.....
Dorang bagi² risalah ne.....
Errrrm, nampak menarik juga menu dia......


Sebelum restoran ne pun dipenuhi manusia juga nnt,
baik kami chop tempat awal².....
Syukur juga sbb kami sempat sampai, 
sbb dlm tu sdh banyak meja yg ada tulisan RESERVED.....


Set buka puasa dia ada kurma + minuman (aneka jenis sirap) + bubur kacang + nasi putih + lauk....
Banyak kan dalam 1 set...
Mula² sekali kita kena trus pegi kaunter utk pilih lauk apa kita mau.....
Banyak juga pilihan lauk dia....
Ada sambal sotong, sambal udang, ayam masak merah & byk lagik la.....

Sirap Bandung & Sirap Selasih.....

Nasi + ayam masak merah...
(sambal dia sedap....)

Dekorasi restoran yg simple & ala² kedai kopi......
Yalah, nama pun Teh Tarik Place kan,
x kan la dekorasi ala² western pula, hehehe~....


Dinding dia sangat comel.......
Semua tentang tatacara minum teh.....
Ada Japanese tea, Malaysian 'teh', Chinese tea, Indian 'Chai', etc......

Housemate saya, Ina......

Housemate sy juga, Bybie..........
(Kesian, tunggu 'bang' sampai mata kuyuuuuuu......)




Bagi yg peminat Teh Tarik tu, boleh LIKE fanpage dorang di bawah ne:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::