Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!

Im proud to be half Sabahan & half Indonesian !!
MyLovely Mummy & Daddy!

Sunday, December 25, 2016

[Food Review] U & Me Cafe, Tawau.

Sebelum berangkat balik ke KL, menyempatkan diri utk ajak kakak lepak dgn myBFF, Dayana... 
So, sehari sebelum berangkat balik, trus ajak dia makan2 di U & Me Cafe... 
Kalau di Tawau, mySis la yg paling rajin update kalau ada tempat makan baru bukak... 
Kalau sedap, laju ja dia post dlm FB... 
Kalau x sedap tu, diam2 jak laa.... hehehehe.... 
Dapat tau pasal cafe ni pun sbb kakak selalu post dlm FB.. 



Sy & kakak pilih tempat duduk yg di dalam, ada aircond lah kan...
Luar pulak open-air...
Tp masa tu tengahari buta okeh, sila lah jadi ayam panggang kalau mau lepak di luar, hehehehe...
Mula2 kita cek menu dulu yaaa...
Siap ada tripod lagi tu menu.... huahhaahaha.....



Sementara tunggu Day sampai, sy & kakak apa lagi, wefie² & photoshoot dulu lah... 
Cafe ni baru ja dibuka...
Masih banyak bunga2 sempena pembukaan cafe ni..




NDak lama pastu, Day pun sampai....
Dia pulak sudah makan dari rimah..
So, dia cuma order minum & popiah jaa...
Giliran kami dua pula ber-wefie2...




Tidak perlu tunggu lama, kami punya order pun sampai....
Tp mula2 nampak food presentation tu agak terkedu kejap..
Cafe.... tp hidang nasi goreng dlm talam mamak ni... hehehee....

Kakak punya Nasi Goreng Kampung (RM8.90)

Saya punya Fried Kuay Teow (RM8.90)

Kak Nong semestinya dgn Iced Chocolate dia (RM6.30)

Fried Shui Gao 5 pcs (RM7.30)

Saya punya Iced Americano (RM8.30)
Dayana punya Iced Lemon Tea (RM5.30)

Fried Tofu 5 pcs (RM7.30)

Vegetable Bun 3 pcs (RM7.30)

Popiah Vegetable 5 pcs (RM7.30)


Aneka jenis sambal & perasa....




Ok sy mau info awal2 di sini ya, harga dia tidak juga terlalu murah... 
Sbb haritu kami 3 org minum, saya dgn Kakak ja yg makan, 
Day pulak makan popia jaa... 
Total bill RM53.00... 
So, bg yg saja2 mau lepak tu bole la minum2 ja di sini, sama order la kudapan2 mcm dimsum atau popia... 
Tp kalau bg mereka yg lapar tu, sy tidak rekomen laa yaa... 
Tp kalau bg yg ada budget lebih tu, sila lah... 
Bukan dilarang pun..... 
Kalau jenis yg mau lepak sini cara ekonomi tu, dtg la sini hujung bln, hehehehe.... 
(Jangan cakap hakak ndak info awal2 yaaa.....)





Bg yg mau lepak2 di luar kawasan bandar Tawau yg sentiasa jammed tu, 
boleh la dtg ke cafe ni :


Friday, December 16, 2016

[Food Review] Bakso Solo, Malang, Indonesia.

Hari ni plan mau shopping di Kota Malang with Mummy & myAunty (Mbak Idah)..
Maklum lah, skrg ni pun hjg tahun.... Year-End Sale di mana2...
Dan tujuan utama kami ini ari ialah utk bershoping ria di Matahari located di dlm Malang Town Square (Matos)...
Matahari ialah Department Store fevret kami satu fmly...
Baju berkualiti, cantik2, yg pnting diskaun smp 70%... 
Ada buy 2 free 1, buy 3 free 2, buy 5 free 2... byk lagi lahh....
Pokok nya di Matahari lah bole guna istilah "Shop till u drop" ....


Tengah2 on the way ke Kota Malang,
perut rasa mengidam makan Bakso lah pulak....
Bakso Solo nih salah satu brand yg mmg famous dr dulu smp skrg...
Kira bakso LEGEND macam tu laa....

Kami pilih branch "Kidul Pasar"
Kidul ni perkataan Jawa... yg bermaksud "Selatan"...
So, Kidul Pasar = Selatan Pasar.

Walaupun menu x banyak, gerai pun kecik jaa, kipas pun x ada...
tp sbb kan dia ni legend & sgt famous, tempat tetap sentiasa sesak okeh......


Mummy, Mbak Idah (myAunty) & saya....

Yang ini ialah set Bakso Campur

Yg ni ialah pangsit goreng...
Sangat crispy ~!!!

Gandingan yang mantap....

Lagi mantap kalau dgn Es Jeruk (fresh orange) di tgh hari yg panas...



Ada banyak cawangan Bakso Solo nih....
yang ini ialah cawangan Kidul Pasar:


Alamat: Jl. A. Yani, Purwodadi, 
Blimbing, Kota Malang, 
Jawa Timur 65126, Indonesia 

Waktu perniagaan: 12:00PM–9:00PM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Countdown ^_^ ::